Dosemem

den smarta dagboken för diabetiker

Själv med en packe insulin

på 14 april 2012

En gång i kvartalet går jag och hämtar insulin på Apoteket. Jag brukar inte läsa doseringsanvisningarna (gör någon det?), men efter jag börjat använda Dosemem och förstått att det faktiskt går att dosera så jag hamnar som en icke-diabetiker i mitt blodsocker så har jag känt både sorg och ilska över att jag inte kunnat få den hjälpen tidigare.  Som doseringsanvisning på bibacksedeln till mitt Humalog står det: ”Normalt skall du injicera Humalog inom 15 minuter före en måltid. Om du behöver kan du injicera strax efter måltiden. Dosen bestäms av din läkare som anpassar den individuellt för dig. Dessa instruktioner är personliga och bara till för dig. Följ dem exakt och besök din diabetesklinik ofta.”.

Jag blev väldigt arg och upprörd första gången jag läste de här anvisningarna. Läkemedelsbolaget skriver att dosen bestäms av min läkare och att jag skall följa instruktionerna exakt. Min läkare har inte kunnat bestämma några doser för mig på över tjugo år och även om han hade kunnat det, hur skulle jag ha kunnat följa dem exakt? I framtiden hoppas jag på doseringsanvisningar som hjälper oss med diabetes att hitta enkla, motiverande och helst också roliga stöd för att dosera exakt!

– ”Det går inte”, tänker kanske du.

– ”Det går visst”, säger jag.

Med Dosemem kan jag idag dosera exakt i så gott som 99% av alla situationer jag hamnar i! Dvs DET GÅR att hjälpa mig med diabetes att dosera mitt insulin så mitt blodsocker hamnar på en icke-diabetikers nivå — utan att svänga, utan att bli för lågt! Men det krävs massa mer utveckling och anpassningar, förhoppningsvis en helt bunt med nya program, för att göra doseringsstöd motiverade, enkla och roliga att använda. Í slutändan kommer Dosemem inte passa alla iallafall (även om jag hoppas att något variant kommer göra det :-)), MEN då kanske Dosemem iallafall har visat att det finns sätt att ge stöd för att dosera exakt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: